Welcome Guest Search | Active Topics | Members | Log In

DH FAQ Options · View
Cs
Posted: Sunday, November 02, 2014 10:35:32 PM
 Captain

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 1/30/2009
Posts: 327
Folyamatosan frissítsük, amint van valami új infó

Termelés
A termelés ablakban, az egység ikon jobb szélén lévő kis négyzetet kipipálva megadható, hogy automatikusan mindig az elérhető legfejlettebb verziót gyártsa.

Upgrade

Egységeknél külön beállítható, hogy mivé (vagy semmivé ) upgradolja. A fejlesztendő DIV korszerűsége nincs hatással arra, hogy mennyibe fog kerülni más típusú DIV-é upgradolni!
Milícia gyártás: A MIL tökéletesen alkalmas 2. vonalbeli feladatokra, valamint nagy tömegben soft target ellen is. (MIL gyártási ideje 60-80 nap környékén van small arms assembly line-al, ezért rövid idő alatt sok lehet belőle)
Milícia upgrade: A MIL INF-é, vagy CAV-á lehet upgradolni. CAV-ból olcsóbb MOT vagy ARM upgrade.
- UK/USA-nak a free market miatt megéri MIL-t gyártania és onnan INF-é vagy CAV-á tovább upgradolni, majd még tovább MAR-rá,PAR-rá, MTN-é, MOT-á, ARM-á
- ITA/CAN esetében is megérheti, de itt kisebb az ICnap nyereség. (érdemes utána számolni)
- GER/JAP/SZU a central planig miatt drágán upgradol, ezért tovább upgrade céljából nem éri meg MIL gyártani. Itt csak a kezdő, elavult egységeket lehet érdemes átupgradolni más típussá. CP esetén egyedül CAV gyártás és upgrade MOT-á éri meg

Keresztben lehet upgradolni sok mindent pl L.ARM1-et közvetlenül ARM-á lehet fejleszteni és viszonylag olcsón. A L.ARM2 és L.ARM3 upgradja ARM-á már sokkal drágább, nincs elavultsági bónusz.

Sokszor nem éri meg a legmodernebbre vagy modernre fejleszteni. Érdemes végignézni az egységek statjait. Az INF minden adata ugyan az, csak a SA és HA változik pl: 1931 INF SA=10, HA=1, 1936 INF SA=10! HA=2, 1939 INF SA=11, HA=2. A komolyabb előrelépést a 1942-es INF jelenti.
1935 MOT és 1939 MOT között csak 1 speed a különbség! A L.ARM1 és L.ARM2 között 5% softness. ARM1 és ARM2 között +1HA és -1 SA!, NAVII és NAVIII 1 naval attack, meg némi range. SSV, SSVI, SSVII között semmi különbség nincs rangen kívül.


Kutatás
Vannak olyan techek amik első látásra az adott országgal/stratégiával fölöslegesnek tűnnek, de mégsem azok.pl.: Torpedo techek, nem csak jobb naval brigádokat adnak, hanem a NAV/CAS naval attackját is növelik!

Diplomácia
UK be tudja hívni POR-t, GRE-t
GER be tudja hívni POR-t, GRE-t, TUR-t, valszeg még többet is.
Irán UK puppet event magától jön fel.


Harcrendszer
- A DH nagy újdonsága, hogy a magas ORG-al rendelkező visszavonuló csapatok harcolnak, ha az ORG-al rendelkező visszavonulók cél területét elfoglalták, a beérezésükkor nem pusztulnak el, hanem harcolnak. Nem elég csak elvágni a visszavonulók útját, meg is kell védeni ellenük a területet.
- AI ellen a MOT a gyors győzelem kulcsa. Az AI a frontra viszi az összes egységét, a hátországot üresen hagyja. Áttörés után MOT-okkal végig lehet rohanni a VP-ken és annektálni az országot.

Partizánok:
- A megszokottnál sokkal erősebb a partizán aktivitás. (Afrikában, Nyugat-EU-ban, Indiában nincs partizán). Akár modern INF is lehet a partizán!
- A partizánok vissza tudnak vonulni bármilyen területre! Nem elég csak megverni, körbe is kell venni, különben örökké újabb és újabb terülteket száll meg a visszavonulás közben

Szárazföldi
A terep és a folyók a megszokottnál jóval kisebb mértékben vannak hatással a csatákra, a folyó penality az a fele, mint a MEM-ben. A magas hegy, INFvsINF esetén alig jelent előnyt a védőnek, az erdő vagy domb legjobb védekező terep, de így is a korábbiaknál megszokottaknál jelentéktelenebbül.
A DH újdonsága, hogy a korábbinál többféle brigád ad módosító tényezőket (nem csak az ENG)
Az INF sivatagban óriási penalitit kap, mind védekezése, mind támadásra

Légi
A FTR az többfeladatú repülő, jobb SA, HA értékekkel rendelkezik (GER-nél még inkább (land droctína), az INT vadászgép, jobb AIR attack és defense értékekkel.

Tengeri
A Tengeralattjáró harc intenzív, gyorsan pusztítják a convoyokat, de gyorsan is hallanak a DD-től. A DD-nek is visszalőnek, túlerőben a SS+torp flotta le tud győzni egy DD flottát. Érdemes minél nagyobb stackokban (30db) mozgatni a DD-ket (ASW-vel), a nagy frakafalka SS-esetén is megfontolandó. A DD kincs, DD3-tól fölfelé. A modern DD-k (6,7,8) SS elleni értékei nagyon jók és jelentősen nőnek.
A flotta repülő 5km-rel növeli meg hajók lő távját (többel, mint a fire control) + detection, attack. A torpedó brigád fillérekbe kerül, de attack-ot növel, a BB 30-40km-re lövi el a torpedót Smile

Amphibius assault esetén nem esik le a DIV-ek ORG-ja partot éréskor, azoké a későn érkezőké se akik még akkor elindultak partra szállni, amikor még nem volt elfoglalva a part.

Decisionok általánosan és ország specifikusan:

Általánosan:
- A decison ikonok bal felső sarkára ráállva kis idő múlva olvasható, hogy mi az adott decision előfeltétele.
- Bátran rá lehet klikkelni bármelyik decisionra, utána mindig jön event ablak, ahol vissza lehet lépni, anélkül, hogy elveszne a decision, illetve ráállva a gombokra olvasható, hogy mit fog okozni.

Általános decisionok
- Háborúba kerüléskor a War propaganda és a cenzúra decisionok összesen -6% dissentet ad, a War bond +2% dissent, 2000 pénz és 5000 supply.

Demokráciák decisionjai:

- A demokráciákat érintő +3% dissentes gazdasági eventek hatására mindig keletkezik egy ezek ledolgozásra szolgáló gazdasági decison -500 pénzért

Választási decision eseménysor
(választáskor több új decision érhető el a 30 napos választási időszak alatt):
- 1,5 évente lehet választást tartani 8 hawk lobby alatt (UK-nak a Münchennel/Cseh végénél elveszhet ez a lehetősége!)
- Érdemes mindig jobbra szavazni (right: +1 hawk lobby, left: -1 free market). Ha a választott pártunk győz, akkor -5% dissent, ha veszít, akkor +5% dissent.
Dissent csökkentő választási eventek:
- Hold Major Campaign Rally: -2 és +5% dissent között ad random
- Hold Military Parade: -2% dissent és -1000 supply. Ha a dissent >=5%, akkor bármennyiszer elérhető, a választási időszakban, akár pause alatt is, amíg van rá supply.
Dissent növelő választási eventek:
- Random jönnek fel, random mennyiségben, extrém esetben akár minden nap, naponta 2db is

Érdemes egy választásnak nagy supply tartalékkal (Hold Military Parade miatt) nekivágni. Amennyiben a választott párt nyer, akkor 0% dissenttel (5%-ig Hold Military Parade, 5%-ról, 0-ra a választási győzelem) lehet zárni az eseménysor végét, legyen akármennyi dissentünk a választási időszakban

Diktatúrák decisionjai:
- Invest National Infra/Natianl research: 1000/2000/4000 pénzért dissent csökkenés, infra/kutatás növekedés(blueprint(ek)), a 4000-es ad +1 Central Planingot!
- Ersatz Conversion: 20.000 energiáért ad 2500 rare-t, 30 naponta lehet elsütni.

GER

- Reoccupation Rheinland: a felsorolt terület egyikére elég valamit vinni. -2% dissent, pénz, ipar
- Pact of Steel: ITA csak akkor tuja elfogadni, ha JAP hadban áll Kínával és német rányomott az eventjére
- Ansclhuss: legegyszerűbb mód: megvárni míg feljön AUT Sudden change Goverment event (37 Q4, 38 Q1), aztán demand territory. Ha sikerül a demand, akkor rá lehet nyomni az Ansclhuss-ra.: -10% dissent (nem kell hozzá JAP-CHI háború!!) *Acmeedit*De az idöpontjára a tapasztalatok szerint van vmi hatással a japkinai háboru kitörése, mert volt már 37 ok és 38 májusi anslusz is singlebe.
- München: 150 nap Anscluss után, a határon mindenhol legalább 1 div.: -10% dissent, Hawk, inter (decisionokból GER kimegy full Hawk és interre!)
- Cseh vége: München utánl, a határon mindenhol legalább 1 div.: -10% dissent
- M-R Pactum: GER-SZU viszony legalább -50. München után és 1931. jan. 1-től: -2% dissent
- Clam Klaipeda: M-R pactum után: -2% dissent
- Danzing or War: Clam Klaipeda utan: WAR. Az AI néha odaadja Danzingot -10% dissent, aztán ad egy másik decisiont +3% dissentért WAR.
- Minden történelmi hadjáratra van decision!
- Vichy: Párizs eleste indítja a Great Diplomatic Offens decisont GER-nél, valamint random feljön, hogy FRA fegyverszünetben gondolkozik, majd GER választ, hogy mi akar FRA-tól, UK felajánlja az Uniot, majd FRA dönt. (Párizsnál SAVE kell!, néha FRA a tovább harcot választja, amikor dönt)
- Vichy következményei: Hendaye-i találkozó Francóval: Ger dönthet, hogy mit akar NAT SPA-tól. Marokkóért cserében kis eséllyel NAT.SPA beáll az Axisba. Francó után 90 nap: Találkozó Petiannal: Ger dönthet, hogy mit akar Vichytől: Az Atlanti partvidékért cserébe jó eséllyel beáll Vichy az Axisba (ez esetben Vichy pupetei GER pupetekké vállnak!)

Axis minorok behívása decision-el (hagyományosan is be lehet hívni őket):
- HUN: Align HUN: Párizs eleste utáni Great Diplomatic Offens + határon egységek + valamekkora jó viszony. Cseh vége eventnél Szlovákiáért cserébe beáll.
- ROM: Align ROM: Danzing után a HUN-ROM határ legalább egy határ provincián 9 div, +10 viszony
- BUL: Align BUL: Párizs eleste utáni Great Diplomatic Offens + ROM-BUL határon egységek +60 viszony.

- Mivel ROM-hoz nem kell Párizs, ezért a leggyorsabb esemény sor: Szlovákia HUN-nak, Danzing (UK belépése) után, már hívható ROM

Diktatúrákban bármikor lehet hadkötelességet növelni, illetve részlegesen mozgósítani, a fenti vagy -40% dissent esemény sorból ki lehet sakkozni egy háborút jóval megelőző mozgósítást.

UK és CAN
- Kezdéstől aktív a sorkötelesség bevezetése (supply kell hozzá )

A játék elején alkalmazható eseménysor:
1, supply halmozás (UK-val 9-10k), 2, Választás, 3, A választási időszak 30 napja alatt a sorkötelesség bevezetése, 4, 5% feletti dissent ledolgozás (Hold Major Campaign Rally , Hold Military Parade)

-WAR-hoz vezető út: Függetlenség garantálása decison (Cseh vége után). Danzing or War után háborúba való belépés decision

- India belépése: UK-GER háború triggereli, random jön fel AI 50-50% eséllyel dönt, hogy belép-e vagy sem.
- Norvég invázió/R4 Plan (utóbbi Vichy után): 10% illetve 5% dissentért DoW NOR. Narvik belekavar valamint a SWE metal szállításokba, de GER-nek FRA után lesz vagy 1000 napi termelése.

- Vichy következménye: Attack on Mers-el-Kébir: siker esetén -5% dissent, sikertelenség esetén: +5% dissent

- BEL eleste után az összes BEL egység angol lesz!!


SZU
- SZU Lengyelországnak Varsó eleste után hadat tud üzenni, az Eastern POL to SZU ad -5 dissentet, az End of FIN Winter War pedig -10%-ot.
- Balti országoknak hadat kell üzenni, demand territory itt nem működik mint a MEMben.
- A Great Patriotic War event csak az IC - 25%ot szünteti meg, ami háborúban van amúgy.
- Pár terület elvesztése után jön a Creation of state def committee decision, ami az ipar áttelepítését teszi lehetővé (rögtön megjelenik Szibériában az IC, nem kell várni rá, mint a MEMben).

JAP

USA

- 1936-os őszi választásnál 5% feletti dissentnél bukhat a Roosevelt kormány!
- A történelmi decisonokrat választani kell, intert, hawk-ot adnak, valamint az ultimatum to JAP - Oil Embargo (ultimatum után 120 nappal) eseménysor triggereli a Pearl Harbour Decisiont JAP-nál
-Lend-Lease eventek IC vesztesége rögtön megjelenik a fogadó országban, mint +IC

ITA

- Albán háború decisionjai
- ITA hadsereg átszervezése: SPA polgárháború után, 19db ingyen DIv-ért cserébe az összes INF 70% erősségű lesz (régi, új, nem számít), ami nem INF az marad 100%-on.


Mobilisation:

1.Professional army: Prod time: +50%, prod cost: -33%
2.Selective Consp: Prod time: +20%, prod cost: -16%
3. One year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%
4. Two year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%
5. Three year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%, -10% money from CG
6. Partial Mob.: Prod time: 0%, prod cost: 0%, -20% money from CG, Total IC: -1%, Research time: +4%
7. General Mob.: Prod time: -5%, prod cost: +10%, -20% money from CG, Total IC: -5%, Research time: +8%
Biga
Posted: Sunday, November 02, 2014 10:50:57 PM
 Major

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 1/29/2009
Posts: 532
Location: Hungary
Partraszálláshoz:

Improved Naval Invasion (max amphib unit 3)
Advanced Naval Invasion (max amphib unit 5)
Massive Naval Invasion (max amphib unit 7)

Tengeri egységek hatótávjaihoz:

Fuel Oil Logistics (+500km)
Early Underway Replenishment (+1000km)
Basic Underway Replenishment (+1000km)
Modern Underway Replenishment (+2000km)


"all this has happened before and will happen again"
Biga
Posted: Sunday, November 02, 2014 10:53:25 PM
 Major

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 1/29/2009
Posts: 532
Location: Hungary
acme
Posted: Tuesday, November 11, 2014 12:03:14 PM
 Lieutenant Colonel

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 11/25/2008
Posts: 657
Location: Budapest
Cs wrote:


SZU
- Great Patriot War: 15% nat prov lose után SZU kap: 4 HQ-t, 17db ARM-ot, 12db MOT-ot, 40-50db INF+MIL-t.

[b]JAP
Szerintem ezt Gergő nem kapta meg, ez csak AI SZU esetén van szerintem.
acme
Posted: Tuesday, November 11, 2014 12:54:46 PM
 Lieutenant Colonel

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 11/25/2008
Posts: 657
Location: Budapest
Cs wrote:


Harcrendszer
- A DH nagy újdonsága, hogy a visszavonuló csapatok harcolnak, ha a visszavonulás közben elfoglalták a területet. Nem elég csak elvágni a visszavonulók útját, meg is kell védeni ellenük a területet.Harcolnak, de csak ha még bőségesen volt orgjuk, amikor a visszavonulást megkezdték. Cs úgy érti, hogy ha a visszavonulás célprovinciáját (2.ik vonalbeli prov) már elfoglalták.
Ha viszont már nem is harcolnak a visszavonulók, mert nincs orgjuk, akkoris ahová visszavonulnak 2ik vonalbeli provinciát tartani kell a támadónak legalább 1 db MOt-tal mielött továbbtámad a 3.ik vonali provra, mert ellenkező esetben az üresen hagyott mögöttes provincáit visszafoglalja a visszavonuló védő, akkor is ha 0 az orja. De ez mondjuk nem DH feature
Gergo
Posted: Tuesday, November 11, 2014 8:47:03 PM
 2nd Lieutenant

Joined: 1/17/2013
Posts: 119
Location: Hungary
acme wrote:
Szerintem ezt Gergő nem kapta meg, ez csak AI SZU esetén van szerintem.


Ez nekem biztos nem volt. Ha ezeket mind megkapom a semmiből, akkor kicsit másképp nézhetett volna ki a vége...
Gergo
Posted: Tuesday, November 11, 2014 9:04:46 PM
 2nd Lieutenant

Joined: 1/17/2013
Posts: 119
Location: Hungary
JAP-pal akkor nem lehet Kínát eventből puppetelni (first / final peace proposal) ugye? Ergo kötelező az annex?

SZU Lengyelországnak Varsó eleste után hadat tud üzenni, az Eastern POL to SZU ad -5 dissentet, az End of FIN Winter War pedig -10%-ot.

Balti országoknak hadat kell üzenni, demand territory itt nem működik mint a MEMben.

A Great Patriotic War event csak az IC - 25%ot szünteti meg, ami háborúban van amúgy.

Pár terület elvesztése után jön a Creation of state def committee decision, ami az ipar áttelepítését teszi lehetővé (rögtön megjelenik Szibériában az IC, nem kell várni rá, mint a MEMben).
acme
Posted: Tuesday, November 11, 2014 10:21:30 PM
 Lieutenant Colonel

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 11/25/2008
Posts: 657
Location: Budapest
Gergo wrote:
JAP-pal akkor nem lehet Kínát eventből puppetelni (first / final peace proposal) ugye? Ergo kötelező az annex?igen.
a peace proposalnál meg fontos, hogy ai kina ne fogadja el a békét, és annexig mehessen. Mielött jap ezt benyomja, SAVE-t kell kérni.
Kalmopyrin
Posted: Friday, February 06, 2015 4:21:00 PM
 Optio

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 6/14/2009
Posts: 418
Location: Budapest, Hungary
Cs wrote:

ITA

- Albán háború decisionjai
- ITA hadsereg átszervezése: SPA polgárháború után, 19db ingyen DIv-ért cserébe az összes DIV 70% erősségű lesz.

Helyesen:

- ITA hadsereg átszervezése: SPA polgárháború után, 19db ingyen Div, amik 70% erősségűek lesznek. Csak azok. Ha upgradelve lesznek más vonalra akkor a str lock eltűnik.


ITA Remekül upgradel.


Mobilisation:

1.Professional army: Prod time: +50%, prod cost: -33%
2.Selective Consp: Prod time: +20%, prod cost: -16%
3. One year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%
4. Two year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%
5. Three year Consp.: Prod time: +20%, prod cost: -16%, -10% money from CG
6. Partial Mob.: Prod time: 0%, prod cost: 0%, -20% money from CG, Total IC: -1%, Research time: +4%
7. General Mob.: Prod time: -5%, prod cost: +10%, -20% money from CG, Total IC: -5%, Research time: +8%
Cs
Posted: Friday, February 06, 2015 8:30:02 PM
 Captain

One Year Membership MedalTwo Year Membership Medal

Joined: 1/30/2009
Posts: 327
Kalmopyrin wrote:


az INF-ek lesznek 70%-osak, bármelyik, a régi, az új, a jövőben legyártódó. Az összes többi egység típus az 100% marad. Ha neked is ez meglátásod, akkor javítom.


Az upgrade. Igen jól upgradel, de ez relatíve. A Full central planingos országokhoz képest igen, de UK-hoz képest nem túl jól.
Users browsing this topic
Guest


Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by Yet Another Forum.net version 1.9.0 (NET v2.0) - 10/10/2006
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Copyright © 2005-2007 Daniel "Lord Ederon" Scibrany. All rights reserved.